blaublues

Op zaterdag 11 november wordt Haringe voor de 18de keer al het mekka van de blues. En ook deze Blaublues wordt een groot muziekfeest, want de organisatoren legden opnieuw een hele resem internationale topartiesten vast.
Het festival opent traditioneel met jong talent, en de ‘Meena Cryle & The Chris Fillmore Band’ uit Oostenrijk is daar zeker een exponent van. De groep behoort tot de top van de jongere bluesscene, en hun recente live-CD sloeg de hele blueswereld echt met verbazing.
Voor de Amerikaan Eugene Hideaway Bridges wordt het een blij weerzien met Haringe, want hij topte ooit de negende editie van Blaublues. Hij brengt als geen één de gospel en soul uit het verleden in een hedendaags bluesjasje, met een intensiteit en een stem die hem bij de hele groten van de blues plaatst. Zijn landgenoot Joe Németh is niet alleen een mondharmonicavirtuoos maar bovendien werd hij in Amerika al bekroond tot beste blanke soul- en blueszanger. En hij brengt in zijn groep de virtuoze jonge gitarist Kirk Fletcher mee. Die stond al op het podium met de meeste bluesgroten, zijn solo’s zijn fenomenaal en de combinatie met de stem en de muziek van Joe Németh moet voor serieuze muzikale vonken zorgen. En ook afsluiter Zac Harmon is zo’n monument. De man werd speelde ooit nog met Michael Jackson en veel andere sterren en hij staat met zijn band garant voor een optreden vol authentieke blues.
Het tentpodium is dit jaar voorbehouden voor Ronan, een Bretoen met een echte Tom Waits-stem die en Frankrijk momenteel hoge ogen gooit en ook in Haringe zal verrassen.
Het ziet er opnieuw sterk naar uit dat deze topaffiche de Levaard nog maar eens zal doen vollopen en wie erbij wil zijn koopt dan ook best een ticket in voorverkoop. Ze kosten 20 euro en ze zijn te koop in alle Haringse café’s, ’t Geheim Spoor in Beveren-IJzer, muziekshop Delbaere in Poperinge en diverse bluescafé’s in de provincie. En wie het echt veilig wil houden, kan intekenen op de blues and bed-service. Die biedt voor amper 10 euro een slaapplaats met douche in het Dorpshuis en met 5 euro extra een stevig ontbijt op de morgen na het concert. De plaatsen zijn wel beperkt. Alle info op http://www.blaublues.be, bij Geert Barbry op 057 30 00 44 of bij Jürgen Lahoutte op 057 38 88 59 of jurgen.lahoutte@telenet.be.

Dit bericht werd geplaatst in nieuwsitems. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s